Searching...
2012. szeptember 11., kedd

Felújítják a Sas-palotát Nagyváradon


A jövő héten elkezdik felújítani a Sas-palota átjáróját. A munkálatok kivitelezési határideje 2013 júliusa, és a burkolópadlót különlegesnek számító mozaik-terrazólapokból alakítják ki.

 A Sas-palotát érintő munkálatok menetéről hétfő délben sajtótájékoztatót tartottak a városházán, melyen jelen volt Mircea Mălan alpolgármester, dr. Dumitru Sim kommunikációs koordonátor, Anca Trifan projektmenedzser, Dorina Bolojan műszaki koordonátor, Szabo Anemari műépítész, Jakabffy László építésvezető, Sarkadi Levente, a kivitelezéssel megbízott margittai Marcons cég főmérnöke, valamint a Sas-palota átjárójában található kereskedelmi társaságok képviseletében Lucian Popa.

A magyar szecesszió egyik remeke a nagyváradi Fekete Sas Szálló, más néven Sas Palota  (fotó: Képeslap.com)

"a" sas - bagyinszki.eu
Többek közt elhangzott: a jövő héten kezdődő felújítás a passzázs burkolópadlójának a renoválására vonatkozik, melynek helyére úgynevezett mozaik-terrazólapokat fektetnek le, ami azért számít különlegesnek, mert a második világháború után ilyen típusú öntött mozaikot nem használtak díszítésre a térségünkben, ugyanis főleg a 20. század elején volt divatban. Mivel az átjáró fala nem városi köztulajdon, oldalt nem szerelhetnek majd fel világítótesteket, ezért a járólapokból felfele ívelő pontfényekkel fogják megvilágítani ezt, illetve fény árad majd fentről is, az üvegtető és a fal találkozási részeinél. Ugyanakkor a három sétány találkozási pontjánál egy „körforgalmat” alakítanak ki, melybe üveget építenek be, és szintén meg fognak világítani annak érdekében, hogy minél több turisták vonzzanak oda.





Ciucur Losonczi Antonius

Erdon.ro

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!